Oradea

Tartuffe

Tartuffe

Detalii spectacol

Telefon
0359452324
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Apartine de
Teatrul Regina Maria
Vizualizari
422

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 2 mai 202319:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

TARTUFFE


Spectacolul este o adaptare, textul fiind adus la viteza transferului de informații pe care o folosim acum.

„Monștrii nu există dacă noi nu îi creăm! E nevoie de oameni care să creadă în ei. Spectacolul este o adaptare, textul fiind adus la viteza transferului de informații pe care o folosim acum. Textul vorbește despre credința oarbă, despre habotnicie, un subiect care își păstrează caracterul contemporan. Numai că în secolul XXI această credință oarbă în absolut orice devine deosebit de periculoasă, deoarece nu apare decât în lipsa informării.

Este periculos să crezi în ceva fără să știi, fără să înțelegi în ce crezi, iar aici nu vorbim numai de religie, ci de habotnicia de orice fel. Și mai periculos este că în acest context apar oameni ca Tartuffe, care îți pot oferi senzația că ai înțeles. Acolo este marea lui abilitatea, că îți desenează o realitate care nu este adevărată.

Dar Tartuffe nu ar putea exista dacă cineva nu ar crede în el. Iar Orgon, din nevoia de a avea un pastor celest, alege să-l creadă. Nimeni nu se folosește de latura monstruoasă a lui Tartuffe decât dacă are nevoie. Deci, cred că așa își folosește și Tratuffe capacitățile de a înșela: pentru că funcționează.” (Vlad Trifaș)

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru