Oradea

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Oradea - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Safirele bicolore

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 1 saptamana
Vizualizari
275

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unele dintre cele mai rare, frumoase și enigmatice safire sunt safirele bicolore (rareori întâlnite cu trei culori, tricolore), fiind creații unice ale naturii. Așa cum le spune și numele, safirele bicolore (policrome) sunt compuse din două culori distincte care au în structură oxid de aluminiu, titan, crom, fier și alte elemente chimice care le definește culoarea în funcție de originea geografică și morfologie.

Safirele bicolore fac parte din familia corindonului cu un sistem cristalin hexoganal și indicele de refracție de 1,76-1,77. Distribuția cromatică zonală bine delimitată (similară turmalinelor pepene) le face foarte atractive și distincte în mod special safirele care prezintă culori calde, intense și bine echilibrate cromatic. Safirele bicolore au cromatica distinctăzonală fără a se confunda cu safirele compuse din culoare și nuanță.

Valoarea

Cu cât zonarea cromatică este mai accentuată cu atât safirul este mai atractiv. Culorile calde sunt mai atractive din punct de vedere comercial decât culorile reci. Safirele care prezintă culori zonale calde bine delimitate pot ajunge până la câteva mii de dolari per carat.

Originea

Safirele bicolore provin în marea lor majoritate din Thailanda, Ceylon, Madagascar, Tanzania sau chiar Nigeria.

Identificarea și clasificarea

Majoritatea safirelor sunt tratate prin diferite metode pentru uniformizarea saturației și dispersiei cromatice și estomparea nuanțelor, excepție fac safirele bicolore care prin cromatica zonală bine evidențiată au o frumusețe aparte fiind deosebit de atrăgătoare. Deși există și safire bicolore sintetice acestea se identifică cu ușurință de către gemologi prin faptul că safirele bicolore sintetice nu au cromatica zonală bine evidențiată și nu prezintă elemente chimice interne (incluziuni) cu excepția tensiunilor de încălzire sau tratamentelorde schimbare a culorii.

Utilitate

Începând cu anul 2020 designerii de bijuterii și-au îndreptat atenția către safirele bicolore creând bijuterii deosebit de atractive. Safirele bicolore sunt folosite în inelele de logodnă simbolizând armonia și unitatea viitorului cuplu reprezentat prin cele două culori. Safirele bicolore sunt considerate pietre prețioase care reprezintă loialitatea și înțelepciunea.

Gemolog specialist Dan Giurgiu
https://www.centrulgemologicroman.ro

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Arad - curatenie industriala, curatenie hale, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom, curatenie birouri
https://pfscleaning.ro