Oradea

Kit Ambreiaj - schimbare cu volanta sau fara

Kit Ambreiaj - schimbare cu volanta sau fara

Detalii anunt

Telefon
0256218686
Web
https://promotortm.ro/service-auto/
Categorie
Anunturi piese / accesorii auto
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Vizualizari
156

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Ce este kitul de ambreiaj?

Kitul de ambreiaj reprezinta sistemul care face transferul de putere de la motor la roata. Acesta este format din mai multe piese și este situat între motor și cutia de viteze. Un kit de Ambreiaj complet este reprezentat din următoarele piese: rulmentul și placă de presiune, discul de ambreiaj și volanta.

Ce fac piesele din kitul de ambreiaj?

Volanta - aceasta amortizează vibrațiile transmise de către motor. Motoarele mai moderne vin cu volanta cu masa dubla iar cele mai vechi vin cu volanta cu masa simpla. Volanta cu masa simpla se schimba foarte rar în timp ce volanta cu masa dubla se schimba aproximativ după 150.000 km, practic, volanta cu masa dubla e compusă din doua volante cu masa simpla. Costurile de schimbare a unei volante cu masa dubla ajung și pana la 3000 de lei doar piesa, fara manopera.

Placă de presiune: Aceasta are rolul de a depresa discul de pe volanta, placa este prinsa de volanta și se invarte simultan.
Rulmentul de presiune: Aceasta se afla langa cutia de viteza, rulmentul apasă pe lamele plăcii de presiune,
Discul de ambreiaj: Acesta este situat între volanta și placa de presiune, el transmite puterea de la volanta la cutia de viteze.

Cand trebuie schimbat kitul de ambreiaj?

De regula, discul de ambreiaj este o piesa destul de rezistenta și are o durata de viata în jur de 50.000-100.000 km, desigur, asta depinde și de modul în care este întreținut și condus autoturismul.

Schimbare ambreiaj, cu sau fără volanta?


Deși se poate schimba discul de ambreiaj fără a schimba volanta, este recomandat ca acesta sa se schimbe simultan, adică să se achiziționeze un kit de ambreiaj. Dacă schimbam doar o singura piesa, se va produce o uzură neuniforma a pieselor iar asta va duce ulterior la un cost ridicat al manoperei.