Oradea

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Arad - curatenie industriala, curatenie hale, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom, curatenie birouri
https://pfscleaning.ro

Între bluff și șansa la câștig - ghidul de poker

Între bluff și șansa la câștig - ghidul de poker

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 saptamana si 10 ore
Vizualizari
490

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Astăzi îți arătăm ce trebuie să știi despre jocul de poker. Dacă vrei să înveți regulile, atunci acesta este un ghid esențial pentru tine. Îți prezentăm regulile de bază și cunoștințele esențiale pe care trebuie să le ai despre joc. De asemenea, aici îți arătăm cum îți citești adversarul. Pokerul este și un joc psihologic, deci vei avea nevoie de aceste calități.

Nu în ultimul rând, îți spunem câte ceva despre turneele de poker din întreaga lume. Și tu poți participa la turnee, din confortul casei tale. Trebuie să te înscrii pe o platformă de poker licențiată în România, cum ar fi Pokerstars sau PlayGG. Revendică și un bonus la depunere ca să ai mai multe fonduri la joc!

Reguli de bază

Sunt mai multe variante de poker, fiecare cu regulile sale, dar esența este aceeași. Scopul este să formezi cea mai bună mână din 5 cărți de la masă. Felul cum faci asta diferă de la versiune la versiune. Cea mai populară variantă de poker este de departe Texas Hold’em. Mai sunt și alte versiuni, precum Omaha sau Hi-Lo, dar noi ne vom concentra în acest articol pe Hold’em.

Regulile de bază la Texas Hold’em sunt următoarele:

  • Fiecare jucător primește 2 cărți cu fața în jos, adică numai el le vede.
  • La masă, mai sunt puse și alte 5 cărți comune, pe parcursul rundelor de pariere.
  • Așa cum am spus și mai sus, țelul este să faci cea mai bună mână de poker folosind 5 cărți. Trebuie să folosești 2 ale tale și 3 comune.
  • Au loc apoi 4 runde de pariere. Acestea sunt cunoscute sub numele de preflop, flop, turn și river.
  • După terminarea primei runde, dealerul pune 3 cărți comune cu fața în sus.
  • A patra carte vine după a doua rundă de pariere, iar a cincea și ultima carte este pusă după pariurile turn.
  • După ultima rundă de pariere, jucătorii rămași la masă își arată cărțile. Partea aceasta mai este numită și ”showdown”, iar cea mai bună mână câștigă.

În timpul celor 4 runde de pariere, jucătorii pot da fold (sau se pot arunca) dacă nu au o mână bună. Totodată, aici aici jucătorii da ”bluff”. Bluff-ul este o cacealma, adică atunci când un jucător crește pariul fără să aibă o mână prea bună. Scopul este ca alți jucători de la masă să dea fold.

Cunoștințe esențiale


În acest capitol, îți arătăm și care este ierarhia mâinilor. Acestea sunt cunoștințe care nu au cum să-ți lipsească dacă vrei să joci poker. Hai să le vezi mai jos, de la cea mai slabă la ce mai puternică mână:

  • Pereche: două cărți cu aceeași valoare. De exemplu, două Dame.
  • Perechi: două perechi. Exemplu: două Dame și doi de 10.
  • 3 Bucăți: trei cărți la fel. Exemplu: trei cărți de 5.
  • Chintă: o înșiruire de 5 cărți în ordine. Exemplu: 8, 9, 10, J, Q.
  • Culoare: cinci cărți care au aceeași culoare: Exemplu: 3, 7, 9, 10, K, toate de treflă.
  • Full House: o mână formată dintr-o pereche și 3 bucăți. Exemplu: pereche de 7 și 3 bucăți de 10.
  • Careu: patru cărți la fel. Exemplu: 4 cărți de Damă.
  • Chintă Roială Mică: cinci cărți în ordine, de aceeași culoare. Exemplu: 5, 6, 7, 8, 9, toate de inimă neagră.
  • Chintă Roială Mare: tot cinci cărți în ordine, de aceeași culoare, dar care se termină cu Asul. Exemplu: 10, J, Q, K, A, toate de romb.

În cazul unei egalități, partajarea în funcție de valorile cărților. De exemplu, o pereche de Ași este mai mare decât o pereche de Dame. Totodată, la culoare, diferențierea se face la cartea cea mai mare. Mâna Q-J-9-3-2 este mai mare decât mâna Q-10-8-7-5, pentru că a doua carte J din prima mână este mai mare decât 10 din a doua mână.

Cum înveți să-ți citești adversarul?

Ca să ai succes la poker, trebuie să descifrezi strategiile și modurile de joc ale adversarilor. Această abilitate face deseori diferența dintre succes și eșec. Trebuie să știi că anticiparea începe încă din prima etapă a pariurilor. Dimensiunea mizei transmite un mesaj foarte puternic. Există un motiv în spatele unui ariu mic sau al unui pariu mare. Dacă pariază foarte mult, sunt posibile două scenarii: ori are o mână foarte puternică și este încrezător, ori joacă la cacealma.

Ca să știi dacă joacă într-adevăr la cacealma, trebuie să cunoști stilul adversarului. Dacă acesta este mai agresiv, sunt șanse mai mari să facă bluff. Altfel, dacă este de obicei mai pragmatic, aproape sigur are o mână tare și nu ar avea rost să mai pariezi și în rundele următoare.

Turnee de poker din toată lumea


World Series of Poker (WSOP) este cel mai cunoscut circuit de poker din întreaga lume. Bineînțeles, are loc în Las Vegas, Nevada. Mai mult, sunt turnee WSOP Europe. Ca un jucător să intre în turneu, trebuie să plătească o taxă (buy-in). Apoi, jetoanele nu au o anumită valoare, dar bineînțeles, nu trebuie pierdute.

WSOP are și turnee online, cu premii excelente. Îți mai recomandăm să joci și pe platformele online românești. Pe PlayGG, chiar poți să-ți rezervi un loc la o masă de poker WSOP din Las Vegas.

Concluzii

În acest articol, ți-am spus regulile de bază ale jocului de poker. Dar ca să te joci, va trebui să aprofundezi. Există mai multe variații, inclusiv ale jocului Texas Hold’em. Aceste variații au legătură în primul rând cu modurile de pariere și diferă de la turneu la turneu. De aceea, înainte să te joci, trebuie să vezi exact ce presupun rundele de pariere și care sunt regulile specifice.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Oradea - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro