Oradea

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Arad - curatenie industriala, curatenie hale, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom, curatenie birouri
https://pfscleaning.ro

De ce torc pisicile?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
111

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sunetul de tors al pisicilor este unul extrem de liniștitor și îți induce o stare de calmitate. Acesta poate fi foarte relaxant pentru stăpânii de pisici. Pisicile torc cel mai des după ce mănâncă o mâncare de pisici bună sau atunci când te joci cu ele. Totuși trebuie să știi că acestea torc și atunci când sunt rănite sau stresate. În continuare vei afla de ce torc pisicile și cum anume produc acest sunet.

De ce torc pisicile?


Motivele pentru care pisicile torc sunt mai multe, iar printre acestea regăsim:

  • Atragerea atenției

Dacă deja ai o pisică știi că aceasta are diferite metode de a-ți atrage atenția inclusiv torsul, mieunatul sau linsul. Atunci când îi e foame, când vrea să îi acorzi atenție sau când are o problemă aceasta va folosi torsul pentru a îți atrage atenția.

  • Frica

Pisica poate toarce și atunci când este frică de ceva, de un loc anume și nu se simte în siguranță. Torsul are un efect calmant asupra acesteia.

  • Durere și gestionarea acesteia

Atunci când pisica este în travaliu va toarce foarte mult deoarece frecvența este una foarte ridicată, acest lucru ajutând-o la controlul dureri. Există cercetări conform cărora frecvența sunetului emis de pisică atunci când toarce are proprietăți de vindecare a țesuturior. Astfel că pisica poate toarce pentru a se autovindeca sau pentru a se relaxa, calma.

  • Mulțumire

Pisicile torc atunci când sunt fericite și relaxate. Puii de pisică pot toarce atunci când sunt alăptați, iar cei adulți după ce mănâncă o mâncare de pisici delicioasă, cum ar fi hrana umedăpisici. Un pliculeț de hrană umedă pisici o va face pe pisica ta să fie fericită și drept mulțumire aceasta va toarce. Pisicile mai torc și atunci când se simt în siguranță sau când au un pat moale și cald în care să se odihnească.

  • Au nevoie de ceva sau le este foame

Atunci când pisicile vor ceva sau atunci când le este foame ele vor toace. Însă sunetul este diferit față de celelalte situații și vine în plus și cu alte sunete, unul dintre acestea semănând cu plânsul unui bebeluș.

Cum produc sunetul de tors?


Încă nu s-a reușit stabilirea cu exactitate a modului în care este produs sunetul de tors. Se suspectează faptul că sunetul ar fi produs de mușchii laringelui care lărgesc și îngustează glota. Alt motiv care ar putea provoca sunetul de tors ar fi osul hioid dur, cel care leagă limba de osul craniului și care este neextensibil. Singurul lucru care se cunoște cu siguranță este fapul că faldurile de piele care se află în apropierea corzilor vocale reale și aorta sunt cele care joacă un rol în producerea sunetului de tors.

Care sunt beneficiile torsului?


Atunci când toarce, pisica emite serotonină. Serotonina, hormonul fericirii, este un important neurotransmițător care contribuie pozitiv la diverse procese ale sistemului nervos, precum emoțiile sau evaluarea durerii. Conform unor studii recente, torsul ajută pisica atunci când aceasta are dureri sau este bolnavă.

Concluzie

Torsul este un lucru normal pentru pisici, acesta este modul lor de a-și comunica sentimentele. Chiar dacă de cele mai multe ori aceasta toarce pentru că este fericită, relaxată și se simte confortabil trebuie să acorzi atenție momentului și modului în care toarce deoarece uneori o poate face de durere, pentru că este stresată sau speriată.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Oradea - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro