Oradea

Costul reparatiilor pentru laptopuri

Costul reparatiilor pentru laptopuri

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
119

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cele mai multe dispozitive electronice cum sunt tabletele, telefoanele inteligente sau laptopurile nu sunt destinate pentru reparatii. Comoditatea oferita de mobilitate vine si cu anumite sacrificii iar unul dintre acestea este costul pe care il implica unele reparatii la laptopuri. Daca dispozitivele sunt inca in garantie, costul poate fi zero sau foarte redus desi reparatiile sunt uneori foarte dificile din cauza materialelor si metodelor folosite.

De exemplu, unele dispozitive electronice sunt construite pentru a nu putea fi deschise foarte usor si incercarea de a le deschide poate sa se finalizeze cu ruperea acestora. In unele cazuri, costul unui produs poate sa ajunga la o anumita suma iar costul unor reparatii la laptopuri se poate depasi uneori suma de achizitie sau poate fi asemanatoare din punct de vedere al valorii cu valoarea de achizitie. De asemenea, traim intr-o societate in care multe dispozitive nu sunt proiectate pentru a dura pentru o perioada mare de timp. Sunt ieftin de construit, si ieftin de inlocuit si de aceea, de cele mai multe ori nu merita efortul financiar de a fi schimbate.

De exemplu exista reparatii de laptopuri care necesita schimbarea afisajelor si care sunt foarte costisitoare. Acesta este modul in care aceste dispozitive sunt proiectate si de aceea este important sa tratati aparatele electronice cu grija. Desigur ca se pot intampla si accidente insa prevenirea si protectia sunt de multe ori neglijate iar rezultatul este foarte costisitor.

De obicei se recomanda reparatii la laptopuri daca acestea sunt noi, nu au mai mult de doi ani vechime si daca costurile interventiei nu depasesc jumatate din suma de achizitie. Desigur, tehnologia evolueaza cu o viteza extraordinara si daca dispozitivul dumneavoastra este deja invechit si supus uzurii morale, atunci trebuie sa va ganditi mai bine inainte de a trece la un service laptop. Daca insa dispozitivul este extrem de vechi, atunci nu trebuie sa va mai ganditi la reparatii deoarece vor apare probleme de securitate. Astfel, pot sa apara probleme de incompatibilitate cu dispozitivele noi aparute pe piata sau pot sa apare sisteme de operare care sa nu poata rula pe acest dispozitiv.

Consumul de energie trebuie luat de asemenea in considerare. Noile dispozitive care apar pe piata au inglobate optiuni de reducere a energiei pe cand dispozitivele mai vechi nu au fost destinate pentru acest lucru. De aceea, inainte sa faceti reparatii la laptopuri, trebuie sa luati in considerare problemele legate de conservarea mediului.

Dispozitivele mai vechi pot sa aiba scurgeri de substante chimice care sunt destul de periculoase pentru mediu si de aceea este mai bine sa reciclati toate dispozitivele vechi. De cele mai multe ori, firmele producatoare de laptopuri si alte componente electronice ofera discounturi daca veniti cu un produs vechi si il reciclati si astfel veti avea o reducere de pret la achizitionarea unui produs nou.