Oradea

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Oradea - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Colegiul National Samuil Vulcan Beius

Colegiul National Samuil Vulcan Beius

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Beius, Piata Samuil Vulcan, nr. 18
Telefon
0259322050
Social links
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
460

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Colegiul National Samuil Vulcan din Beius

Colegiul Naţional „Samuil Vulcan”, al doilea liceu de limbă română din Transilvania, are privilegiul unui parcurs de excepţie prin valorile fundamentale pe care le-a promovat şi respectat în cei 185 de ani de existenţă.

  • La 6 octombrie 1828, episcopul român unit şi cărturarul iluminist Samuil Vulcan semnează documentele fundaţionale pentru Gimnaziul Greco-Catolic din Beiuş – Gymnasium minus – EDUCATIONI JUVENTUTIS HUIUS PROVINCIAE.
  • La 5 februarie 1835, Samuil Vulcan semnează actul de completare a Gimnaziului la şase clase, pentru a deveni Gymnasium Maius.
  • În anul şcolar 1837-1838 se introduce clasa a V-a Rhetorica, în 1840-1841 clasa a VI-a Poetica, în 1851-1852 clasa a VII-a, iar anul următor clasa a VIII-a.
  • În vara anului 1853 se susţine primul examen de bacalaureat.
  • În 1948, Liceul Confesional „Samuil Vulcan” este transformat în liceu de stat, se uneşte cu Liceul de fete (înfiinţat în 1896) şi primeşte denumirea de Şcoala Medie Mixtă Nr. 1, apoi Liceul nr. 1 din Beiuş.
  • Din anul 1992 devine Liceul Teoretic „Samuil Vulcan”.
  • La 1 martie 1998, în semn de recunoaştere şi preţuire a meritelor sale în ridicarea spiritualităţii neamului nostru, prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale, i se conferă titlul de Colegiul Naţional „Samuil Vulcan”.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutii de invatamant de stat
Tip locatie: De stat

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Arad - curatenie industriala, curatenie hale, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom, curatenie birouri
https://pfscleaning.ro