Oradea

Ce trebuie sa faci dacă ai fost implicat într-un accident rutier minor

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
63

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nimeni nu-si doreste sa fie implicat într-un accident rutier dar cel mai probabil fiecare dintre noi vom fi implicați mai mult sau mai puțin într-un accident rutier.

Primul lucru care trebuie făcut în cazul unui accident rutier minor este eliberarea carosabilului pentru a nu incurca circulatia în cazul în care autoturismul permite. În cazul în care autoturismul nu permite deplasarea lui acesta trebuie pus cat mai aproape de bordura și semnalizat cu un triunghi la cel puțin 30 m de locul unde se afla masina După aceea se poate trece la completare declaratiei amiabile. Aveti grija daca nu completati dumneavoastra amiabila deoarece pe aceasta se trec date importante precum: schița accidentului, pagube, detalii despre autoturism și cine este vinovat.

Ce fac după completarea declarației amiabile?

După completarea acesteia aveți timp 24h sa va prezentați la asigurător pentru deschiderea dosarului de daune și pentru efectuarea constatării de către acesta.

Pentru deschiderea dosarului de daune veți avea nevoie de urmatoarele acte la dumneavoastra:
- constat amiabil completat și semnat
- acte vinovat (talon, C.I. și permis auto)
- asigurare RCA vinovat
- asigurare RCA păgubit
- acte păgubit (talon, C.I. și permis auto).
- împuternicire leasing sau/si firmă dacă este cazul.

Odată primită constatarea va trebui sa va orientati catre un service auto specializat care are și servicii de tinichigerie & vopsitorie. Atentie aici deoarece în majoritatea cazurilor asiguratorul dumneavoastra va incerca sa va spuna ca puteți merge doar la anumite service-uri, insa realitatea este ca dumneavoastra va puteti alege service-ul dorit iar aceștia nu va pot impune la ce service-uri auto sa mergeti.

La PROMOTOR reparațiile se fac doar cu piese originale și se ofera garantie pentru fiecare piese și fiecare lucrare efectuata. În cazul daunelor pe RCA nu vei fi nevoit să suporți costul reparației indiferent de service-ul ales. Atât timp cât service-ul este autorizat RAR pentru astfel de servicii singura dumneavoastră responsabilitate este efectuarea constatării de către asigurator.

De ce este important service-ul pe care îl alegeți?


Este recomandat și chiar esențial ca toate reparațiile care se intampla pe partea de caroserie al autoturismului sa se intample într-un service autorizat cu tinichigii cu experiența deoarece aceștia vor efectua reparații pe elemente ce țin de integritatea caroseriei. În cazul unui viitor accident o reparație efectuata necorespunzator vă poate pune siguranța în pericol.

Cum alegi service-ul la care sa iti repari autoturismul?

Este importanta sa va orientati după următoarele aspecte când căutați un service la care sa va reparații autoturismul:

  • Curățenia din interiorul service-ului. În cazul în care service-ul în care efectuati reparațiile nu este dotat cu aparatura corespunzatoare riscati ca vopseaua dumneavoastra sa fie contaminata
  • Service-ul sa foloseasca echipamente de înaltă calitate
  • Acesta sa ofere garantie pe lucrările efectuate
  • Parerea publica, nimic nu este mai important decat părerea persoanelor care au beneficiat de serviciile de care sunteti interesati.