Oradea

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Oradea - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

7 dintre cele mai populare jocuri de cărți în România care pot fi jucate online

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
553

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Jocurile de cărți online reprezintă o fereastră spre distracție și strategie, captând atenția jucătorilor de toate vârstele. În cele ce urmează, vom prezenta 7 dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți din România care sunt disponibile online, prezentând particularitățile fiecărui joc.

Război


Unul dintre cele mai simple și îndrăgite jocuri de cărți este Război. Acest joc se bazează pe noroc și are reguli extrem de ușor de înțeles. Fiecare jucător primește un număr egal de cărți, iar scopul este de a câștiga toate cărțile adversarului. În fiecare rundă, jucătorii întorc câte o carte, iar cel cu cartea de valoare mai mare câștigă. Când apar cărți de aceeași valoare, se declanșează „războiul”, o rundă suplimentară care sporește suspansul: fiecare jucător implicat în dispută trebuie să pună jos numărul de cărți care corespunde cu numărul de puncte al cărții care a declanșat provocarea; desigur, câștigătorul va lua toate cărțile așezate pe masă.

Macaua


Macaua este un joc de cărți care combină agilitatea mentală cu strategia. Fiecare jucător începe cu un număr de cărți și scopul este de a scăpa de ele cât mai repede. Jucătorii așază pe rând cărți pe masă, urmărind să coincidă fie numărul, fie simbolul, cu cartea de deasupra teancului de pe masă. Farmecul este dat de folosirea cărților speciale, care pot schimba culoarea de pe masă sau îi obligă pe ceilalți să stea o tură, ori să tragă cărți. Punctul culminant al jocului este că participanții trebuie să anunțe când mai au o singură carte, altfel riscă să primească o penalizare.

Solitaire


Solitaire este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți pentru un singur jucător. Iniția s-a făcut celebru după ce a fost instalat predefinit pe sistemele de operare Windows, însă astăzi este disponibil pe orice platformă digitală, de la televizoare la smartwatch-uri. Scopul este de a muta toate cărțile într-o bază, începând cu Așii, în ordine crescătoare, pe fiecare suită. Jocul începe cu un layout de cărți împrăștiate într-un anumit mod, iar jucătorul mută cărțile între coloane; pe fiecare coloană adițională se pot adăuga cărți de culori alternative și în ordine crescătoare – adică invers față de cele 4 teancuri principale.

Șeptică


Șeptică este un joc de cărți extrem de popular în România, cunoscut pentru dinamica sa și pentru surprizele constante care tind să apară la tot pasul. Jocul se practică de obicei cu un pachet standard de 52 de cărți, iar scopul este de a scăpa de toate cărțile din mână. Caracteristica distinctivă a jocului este puterea cărților de 7, care le permit participanților să schimbe culoarea din joc. De asemenea, anumite cărți au puteri speciale, cum ar fi de a obliga adversarului să pună o anumită carte sau să ia cărți suplimentare.

Blackjack


Blackjack este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărți la nivel mondial, fiind apreciat pentru simplitatea și rapiditatea sa. În versiunea online, fiecare jucător concurează împotriva dealerului, cu scopul de a avea o combinație de cărți ce însumează 21 sau un număr cât mai apropiat de 21, dar fără a depăși această valoare. Jucătorii primesc inițial două cărți și pot alege să mai primească cărți (hit) sau să se oprească (stand). Deși regulile sunt simple la toate variantele disponibile online, Blackjack tinde să fie mai distractiv atunci când practicantul aplică o strategie.

Tabinet


Tabinet este un joc de cărți care combină strategia cu șansa. Scopul jocului este de a forma combinații de cărți (terțe, cvarte, cvinte) și de a le coborî pe masă. De altfel, tactica și anticiparea următoarelor mutări reprezintă cheia succesului acestui joc, motiv pentru care participanții trebuie să fie în permanență atenți la cărțile luate și aruncate de adversari. Una peste alta, Tabinet se dovedește a fi o excelentă formă de divertisment, întrucât reușește să țină jucătorii animați pentru ore în șir.

Popa Prostu'


Popa Prostu' este un joc de cărți distractiv și ușor de învățat. Scopul jocului este de a evita să rămâi cu cartea care reprezintă „Popa” în mână la finalul jocului și anume „K” de inimă roșie. La începutul jocului, una dintre cărți este înlăturată, iar jucătorii trag cărți unii de la alții, în încercarea de a forma perechi. Cel care rămâne cu „Popa” pierde runda. Jocul este rapid, imprevizibil și generează multe momente amuzante, motiv pentru care este recomandabil pentru a destinde atmosfera în orice grup.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Arad - curatenie industriala, curatenie hale, alpinism utilitar pentru curatenie, curatenie depozite, curatenie showroom, curatenie birouri
https://pfscleaning.ro